8,5 Yıldır Hukuki Altyapı ile Uğraşıyoruz

8,5 Yıldır Hukuki Altyapı ile Uğraşıyoruz

AK Parti İzmir milletvekili adayı Prof. Dr. Mehmet S. Tekelioğlu AK Parti Buca Teşkilatı tarafından düzenlenen seçim çalışmasına katıldı.

İlk olarak ev ziyaretlerinde bulunan Prof. Dr. Tekelioğlu Buca halkının nabzını tutarak partinin projeleri hakkında bilgi verdi. Sohbet havasında geçen konuşmalarda vatandaşların sorunlarını dinledi ve sorunlarla ilgili notlar tuttu.

Sivaslılar derneğinde düzenlenen toplantıda Sivaslılara konuşan Prof. Dr. Mehmet S. Tekelioğlu bizler geleceğe güvenle bakabiliyoruz diyen Prof. Dr. Tekelioğlu” Bizler 8,5 yıldır hukuki altyapıyla uğraşıyoruz. Bunun en önemlisi ve İzmir’in gelişmemesine sebep olan liman özleştirmesi ve bu konuyla ilgili açılan davanın 29 ay devam etmesidir. Limanda beklediğimiz 29 ay boyunca burayı alan şirket Yunanistan’da başka bir liman alarak yapmaya koyuldu. Yatırımcının da İzmir Limanı’na gereken ilgiyi gösterememesine neden oldu. Bizler yaptığımız anayasa değişikliği ile ilgili hukukta yaptığım yapılandırmadan sonra özelleştirmeyle ilgili bütün sorumluluğu siyasi gücün sorumluluğuna bıraktık. Bizler buralarla ilgili projeler yapıyoruz ama birileri karşımıza sürekli olarak mahkemeleri çıkartıyor. Bu olayın bir diğer örneği Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında karşımıza çıkartılan 367 unsurudur. Bu dönem ülkemiz de siyasi boşluğun olduğu bir dönem idi. Yatırımcılar da kaos ortamı veya siyasi belirsizliği olan bir ülkeye yatırım yapmayacakları için birçok yatırımcı ülkemize girmedi. Bu fırsatları kaçırdık. Yapacağımız Anayasa ile bu Türkiye’nin aksayan yönlerini düzelteceğiz” dedi.

Join the discussion