İzmir’e Çağ Atlatacağız

İzmir’e Çağ Atlatacağız

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, seçim bildirgelerinde 2,5 sayfa ayırdıkları vaatlerinin İzmir’e çağ atlatacağını söyledi. Tekelioğlu, satırbaşlarıyla açıkladıkları projeler arasında bulunan EXPO 2020 adaylığı, Çandarlı Körfezi’nde dünyanın 10 büyük limanından birini inşa etmek, Alsancak’ta dünya standartlarında kruvaziyer limanı, şehir dönüşümü, 10 bin kapasiteli öğrenci yurdu, banliyö ağını büyütme gibi projelerin hükümetin İzmir’e verdiği önemi gösterdiğini kaydetti.

Tekelioğlu, parti programında yer verdikleri İzmir’e ait vaatlerinin ayrıntılarının önümüzdeki günlerde açıklanacağını kaydetti. Hedeflerinde İzmir’i marka şehir yapmak bulunduğunu dile getirdi. İzmir’in en önemli projelerinden biri olan EXPO 2020 adaylığının önemine dikkat çeken Tekelioğlu, “Sayın Başbakan, bunun taahhüdünü verdi. İlk toplantıda hazırlanacak niyet mektubu Başbakan’a sunulacak. Bunun geciktirilmemesi gerekiyor.” dedi.

“Hedef 2023, Türkiye Hazır” başlığıyla açıklanan seçim beyannamelerinde İzmir’e yönelik 2,5 sayfa, 11 başlık altında 33 maddeden oluşan vaatleri halka anlatmak için ekip oluşturduklarını belirten Tekelioğlu, seçime kadar her mahalle ve sokakta bu projeleri anlatacaklarını dile getirdi. İzmir’de yüzde 30-35 civarında sol seçmen bulunduğuna dikkat çeken AK Parti İzmir Milletvekili, “Geride yüzde 65-70’lik bir oy potansiyeli var. Çoğunlukla sağ seçmenden oluşan bu kitlenin oyunu almak için çalışacağız.” açıklamasında bulundu.

Hükümetin yeni dönemde İzmir’i her alanda daha fazla öne çıkaracak proje ve icraatlara imza atacağını ifade eden Mehmet Tekelioğlu, “İzmir-İstanbul otoyolu, İzmir-Ankara hızlı tren projesi ve İnciraltı- Karşıyaka körfez geçişi projesi, Çandarlı’ya liman her biri başlıbaşına dev projeler. EXPO adaylığı ise İzmir’i bir kez daha dünya gündemine oturtacak.” diye konuştu. Tekelioğlu, EXPO için bu defa daha planlı çalışılacağını kaydetti. Projenin sekretaryasını İzmir Kalkınma Ajansı’nın yapacağını belirten Tekelioğlu, bunun için yurtdışında ciddi bir kulis çalışması başlatacaklarını ifade etti

Join the discussion