Tütün Fabrikası Kampüs Olacak

Tütün Fabrikası Kampüs Olacak

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vali Cahit Kıraç, AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Mehmet Tekelioğlu ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Galip Akhan’la yaptığı toplantıda, özelleştirme İdaresi’nde bulunan Yaprak Tütün Çiğli tesislerinin Katip Çelebi Üniversitesi’ne tahsis edilmesi kararı alındığını bildirdi

Seneye öğrenci alınacak
Ak Parti İzmir Milletvekili Tekelioğlu da, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, sözkonusu tahsis için Özelleştirme İdaresi’ne talimat verdiğini belirtti. Tesislerin, Katip Çelebi Üniversitesi’ne tahsis edilmesiyle birlikte kampüs yapılanmasının burada oluşturulacağını belirten İzmir Milletvekili Prof. Tekelioğlu “Katip Çelebi Üniversitesi’nde önümüzdeki yıl öğrenci alımına başlanması için bir yandan gerekli başvurular yapılırken, diğer yandan da fiziki yapılanma konusunda hızlı bir çalışma yürütülüyor. Çiğli’deki Yaprak Tütün İşletmeleri Tesisleri’nin üniversiteye tahsis edilmesiyle birlikte kampüs konusunda büyük bir adım atılmış oldu. Prof. Tekelioğlu, İzmir’e yeni bir devlet üniversitesi kazandırılmasının önemine değindi.

Karabağlar’da esnafa kolaylık

Yeni başlatılacak uygulamayla, Karabağlar’da esnafa ruhsatı ayağına getirilecek. Geçtiğimiz yıl esnafı ruhsat almaya teşvik etmek için ruhsatsız işyerlerine yönelik İşyeri Hizmet Belgesi uygulamasına geçtiklerini belirten Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, şimdi de ruhsatı esnafın ayağına götüreceklerini söyledi. Kürüm, “Bu proje için 6 kişilik ekip işyerlerini dolaşarak, esnafa ‘ruhsat alın’ çağrısı yapıyor. Projenin sloganı da ‘Ruhsat yerinde verilir, hizmet buna denir’. Ruhsatsız olanlar, eksiklerini tamamlamaları konusunda uyaracak. Evrakları tam olan işyerine ise ruhsatlarını, önümüzdeki hafta vermeye başlayacağız. Böylece esnafımız zaman kaybetmeyecek, işlerinden olmayacak” diye konuştu.

Join the discussion