Bizler Yönetime İsmimiz Olan Adalet Ve Kalkınmayı Sağlamak İçin Talip Oluyoruz

Bizler Yönetime İsmimiz Olan Adalet Ve Kalkınmayı Sağlamak İçin Talip Oluyoruz

AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Prof. Dr. Mehmet S. Tekelioğlu Selçuk AK parti ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen seçim çalışmasına katıldı.

Prof. Dr. Mehmet S. Tekelioğlu AK Parti ilçe binasında toplanan partililerle sohbet etti. Prof. Dr. Tekelioğlu bizler hizmet için buradayız diyerek sözlerine başladı. Prof. Dr. Tekelioğlu” Biz hizmetlerimiz de partili partisiz ayrımı yapmıyoruz. Anayasa çalışmalarımız var bununla bütün insanlarımızı eşit sayacağız. Diğer bir konu ise İzmir ve Selçuk’tur. Bakanımızın İzmir‘den aday olması İzmirlilerin beklentilerini artırıyor. Bakanımızın Selçuk’a olan özel ilgisi ile buranın kültürel, tarım ve turizm alanından büyük ilerlemeler kaydedeceğimizi düşünüyorum. Selçuk’ta ve İzmir’in birçok yerinde bulunan tarihi evlerin sit alanı ilan edilip çürümeye bırakılmamalı bunun için çalışmalarımız bulunmaktadır. Atıl olmasından çok kullanılması ve kültürel mirasımıza katılması bizim için önemlidir. Selçuk bölgesinde evler haricinde ormanlar, tarlalar da sit alanı ilan ediliyor burada büyük bir atıl tarla kitlesi oluşuyor ve çiftçi bu arazisini ekemiyor biçemiyor. Bu konuyla ilgilenen sit kurulunun yavaş çalışmasını engelleyeceğiz. Bu tarlalar ve orman alanlarında gerekli çalışmalar yapılacak. Arkeolojik önemi olanlar biran önce kazılmaya başlayacak. Bürokraside yaşanan ağırlığın zararlarını gidereceğiz. Yeni yapacağımız anayasa ile güç, bürokrasiden halka geçecek” dedi

Prof. Dr. Mehmet S. Tekelioğlu ve Ertuğrul Günay’ın eşi Gülten Günay’ın katılmasıyla Efes Antik Kenti’nde bulunan esnaflara ziyarette bulundu Prof. Dr. Mehmet S. Tekelioğlu ve Gülten Günay esnafların büyük bir çoğunluğu rehberlerden ve turizm şirketlerinden şikayetçi; gelen turist kafilelerine alışveriş yapmak için zaman bırakılmadığını belirten bölge esnafı, bu konuda gereğinin yapılmasını istedi. Prof. Dr. Tekelioğlu ve Günay sorunların çözümü için Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a bilgi sunacaklarını belirtti.

Prof. Dr. Mehmet S.Tekelioğlu’nun bir sonraki adresi Selçuk’un, Belevi beldesi oldu. Burada Pazar ziyaretinde bulunan Prof. Dr. Tekelioğlu, pazar esnafının hal ve hatırını sordu, pazar esnafıyla bol bol fotoğraf çektirdi. Israr üzerine yaşlı bir Pazar esnafı bayandan lavanta çiçeği alan Prof. Dr. Tekelioğlu, etraftaki kalabalığa bu çiçekleri dağıttı. Belevi’de bulunan AK Parti irtibat bürosunda değiştirmek için çok sıkıntı çektik diyen Tekelioğlu,”İki dönemdir çekilen bu sıkıntıların bizi etkilememesinin sebebi halkımızdan aldığımız destektir. Bizler bu değişiklikleri sizin vasıtanızla yola koyduk. Sizden aldığımız destek adımlarımız bilerek atmamızı sağlıyor” diyerek sözlerini bitirdi. Vatandaşların “tarım öldü, LGS de yaşanan olaylar neden yaşandı” sorularına Prof. Dr. Tekelioğlu” Tarımsal üretimi geliştirmek istiyoruz. Küçük işletmeler de tarımsal verimlilik yüksek olmuyor. Büyük işletmelerin tarımsal verimi küçük işletmelere nazaran çok fazla büyük işletmeleri kuruyoruz ama küçük işletmeleri korumak adına da önlemler alıyoruz. Küçük işletmeleri kooperatife katarak ve üretim zincirine dahil ederek küçük işletmelerin devamını sağlıyoruz. Tarımsal üretimi yerli kaynaklarla yani fide, tohum ve fidan gibi ürünleri üreterek yüksek verim elde etmeye çalışıyoruz. LGS’ ye gelirsek birçok kopya oldu şebekeler ve mafya sayesinde, bunların önüne geçebilmek adına birçok değişiklik yaptık. Yalnız ÖSYM Türkiye genelinde sınavlar yaptığı için birçok insan ve kurum rant sağlayabilmek adına bu tarz yaygaralar çıkartabiliyor. O dönemde birçok tartışma oldu ama savcılık ve Danıştay’ın kararından sonara kimse ses çıkartamadı buna dikkat çekmek isterim. İzmir’de siyaset zordur. Ağzımızdan çıkan kelimeyi tartmalıyız. Bizler yönetime ismimiz olan adalet ve kalkınmayı sağlamak için talip oluyoruz” dedi.

Join the discussion