“Türkiye Davasında Kenetlendik.Birlikte Başaracağız”

“Türkiye Davasında Kenetlendik.Birlikte Başaracağız”

AK Parti Karabağlar İlçe teşkilatı 16 Nisan Salı günü, Kadın kollarından otuz kişilik bir topluluk, İlçe Başkanı Kadir Uçar ve Kadın Kolları Başkanı Birsen Türkoğlu ile birlikte, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Ankara’daydılar. Önce TBMM’de AK Parti grubuna katılan üyeler Başbakan Erdoğan’ın haftalık konuşmasını dinledi. Daha sonra İzmir Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Tekelioğlu makamında ziyaret edildi. Tekelioğlu misafirlerini komisyon toplantı salonunda kabul etti. Kabulde İzmir Milletvekili İlknur Denizli ve Hamza Dağ’da hazır bulundular.

Ziyaretlerinden dolayı Karabağlar Kadın Kollarına teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Tekelioğlu, halkımızın AK Parti’de derlenip toparlanarak iktidara gelme sürecinde, başından beri en büyük payın kadınlarımıza ait olduğunu söyledi. “Türkiye’nin kat ettiği gelişmelerde hepinizin büyük çabaları, özverileri oldu. Geldiğimiz noktada görev ve sorumluluğunuz iki kat artmakta, yükünüz daha da ağırlaşmaktadır.” diyen Tekelioğlu, teşkilat çalışmalarına ilaveten terörü sonlandırmayı amaçlayan açılım süreci üzerinde durdu: “Bir yandan önümüzde yaşayacağımız seçimler için çalışmalarımızı aksatmadan sürdürürken, diğer yandan terör meselesini çözmeye başladığımız şu günlerde insanımızın kafasındaki soruları cevaplayacağız. Kardeşlik süreci ile neler kazanacağımızı, bu süreçten neler beklediğimizi, hedeflerimizi anlatacağız. Paylaşmayı, paylaşarak çözümler geliştirmeyi başaracağız.”

“Güçlüklerle karşılaşmak, insanda çözüm üretme yeteneğini geliştirir. Uzun yıllardır terör belası ile uğraşıyoruz. Terör, aşkımızı, umudumuzu, kazancımızı, büyümemizi kemirdi. Enerjimiz, kan, gözyaşı olup aktı, heba oldu. Yeteri kadar acı, yeteri kadar sıkıntı çektik. Yeteri kadar bıktık. Terörle bir yere varılamayacağı, terör üzerinden siyasetin ne vahim yanlış olduğunu herkes gördü. Yeteri kadar deneyim edindik ve ortak aklın, iradenin, ortak vicdanın harekete geçmesiyle çözüm yolları da ürettik. Şimdi iyi bir noktadayız. Herkes belli bir anlayışa geldi. Öncelikle silahların bırakılması, kanın durması gerektiği noktada bir ortak kanaat var. Terör belasından kurtulacağız. Gidişatın iyi yönde olduğu gözlenmektedir. Gelişmeleri yakından takip ediyorum. Her yerden, özellikle doğu, güneydoğu bölgelerimizden sevindirici haberler gelmektedir. Bize iyi intibalar ulaşmaktadır.

“Sorunu bütün bir millet çözmektedir. Akil adamlar her yerden, her kesimden insanımızın ortak arzularını, hasretlerini, beklentilerini, hayallerini yansıtmaları bakımından önemlidir. Bu kişiler, her bakımdan Türkiye ortalamasını teşkil ediyor olmaları itibariyle önemlidir. Ayrıca bu kişilerin çoğunun AK Partili olmadıkları halde ve fakat olaylara sağduyulu yaklaştıkları için seçildikleri bilinmektedir. Bütün bunları anlatacağız.” diyen Mehmet Tekelioğlu, teşkilat ve seçim çalışmaları hususunda da önemli noktalara parmak bastı.

“Yerel yönetim seçimleri, belki bu arada bir referandum, sonrasında iki seçim daha, derken önümüzde peş peşe dört seçim var. Sizlerin her zaman seçim alanında çalıştığınızı biliyorum. Bu diğer partilerde görülmeyen AK Parti dinamizmidir.” diyen Tekelioğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Bu dinamizmi birlikte çoğaltmak, başarmak; ileri, erdemli insan olmanın ölçütüdür. Bakınız doğu toplumlarının kendi içlerinde, kendi kendilerine sorun çıkarmak gibi büyük problemleri var. Konu şahsileştirilerek, suni problemler oluşturulur. Bu tarz problemlerin yaşandığı her yerde, başarı oranları azalır. Her zaman iyinin daha iyisinin olduğu bilinmelidir. “Doğru olanı ancak ben yaparım, başkası doğru yapamaz, başkası yaparsa yanlış yapar” şeklindeki anlayışın yanlışlığını, motivasyonu bozucu etkisini tartışmaya gerek bile yok. Bu tutumlara başvurmamalı, itibar etmemeliyiz. Teşkilatçılık ‘hep beraber ve birlikte yapabilme’ anlayışıyla, ‘birlikte başarma’ azmiyle yapılır. Daha iyiye, daha güzele birlikte ulaşmak ortak ahlakımız ve prensibimiz olmalıdır. Bu prensip, birlikte kenetlenmeyi gerektiren tüm oluşumlar için geçerlidir. AK Parti’nin gücü biraz da buradan kaynaklanmaktadır. Hepimiz Türkiye davası etrafında kenetlendik. Bizim pastayla, koltukla işimiz yok.”

İzmir Milletvekili İlknur Denizli de sandıklara bire bir sahip çıkılması gerektiği üzerinde durdu. İzmir’in AK Parti’yi beklediğini, hizmetler için buna ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Join the discussion