“Gençlik, Demokrasi, Değişim“ İzmir’de Konuşuluyor

“Gençlik, Demokrasi, Değişim“ İzmir’de Konuşuluyor

İzmir, 3-5 Temmuz tarihleri arasında, Swiss Otel’de Liderliğini Ak Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu’nun yaptığı, TBMM ve Avrupa Birliğince ortaklaşa yürütülen ‘Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Projesi’ kapsamında önemli bir buluşma ve etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Bu bağlamda organize edilen Uluslararası Yaz Kampına birçok Avrupa Birliği üyesi ülkeden çok sayıda milletvekili, belediye başkanı, sivil toplum temsilcisi, üniversite öğrenci temsilcileri ve gazeteciler katılacak. Baş müzakereci ve AB’den sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış’ın da katılacakları sempozyumun konusu  “Gençlik, Demokrasi ve Değişim” olarak belirlendi. Türkiye’den ve Avrupa’dan birçok milletvekilli, akademisyen, medya temsilcisi, çoğunluğu gençlerden oluşan katılımcılar, “Değişim İçin Bir Araç Olarak Gençlik Politikaları”, “Gençlik”, “Kimlikler ve Ulus ötesi Akımlar”, “Genç İstihdamına ilişkin Sorunlarla Mücadele” konuları ele alınacaktır.

Ev sahipliği yapmakla İzmir’in önemli kültürel bir boyut daha kazanacağı ve yaşayacağı Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Projesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi ile AB Üyesi Ülkelerin parlamentolarındaki milletvekilleri ve bu parlamentolarda temsil edilen siyasi partiler arasındaki diyalogu geliştirmeyi, TBMM’nin AB üyelik müzakereleri sürecine ilişkin rolünü azami seviyeye çıkarmayı amaçlamaktadır.

 

Join the discussion