Bizler Demokrasiye Ve İnsan Haklarına Yatırım Yapıyoruz

Bizler Demokrasiye Ve İnsan Haklarına Yatırım Yapıyoruz

Prof. Dr. Mehmet S. Tekelioğlu AK Parti Konak Teşkilatı tarafından seçim çalışmasına katıldı.

Prof. Dr. Mehmet S. Tekelioğlu ilk olarak Lösemi ile Yaşatma Derneği’nde düzenlenen toplantıda. Bütün engeli derneklerinin katıldığı toplantıya şu dernekler katıldı: Anadolu Birliği Görme Engelliler Derneği, Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı, Beyaz Ay Görme Engelliler Derneği Başkanı,Ege Görmeyenler Spor Kulübü(EGES) başkanı,Tüm Engelliler Federasyon Başkanı,Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı. Prof. Dr. Mehmet S. Tekelioğlu dernek başkanlarına yönelik konuşmasında “ Engelli arkadaşlarımızla hiçbir şekilde oy için talepte bulunmuyoruz. Engellilerimiz için birçok şey bizim dönemimizde hayata girdi. Bunların birçoğu sizlerin gösterdiği yönergeyle oluşturuldu. Bundan sonra da sizlerin göstereceğiniz istikamette ilerleyeceğiz ve temsilcilerinizle mecliste sizler için çalışmak istiyoruz.” Burada engelli dernekleri Prof. Dr. Tekelioğlu’na çektikleri sıkıntılar hakkında bilgi verdi. İlk olarak engelliler için bir kompleksi, özürlülere ödenen üç aylık maaşın her ay ödenmesi, bizlere verilen rapor yönetmeliğini değiştirilmeli, kurumlardan istenen raporlar ayrı ayrı olmamalı. Görme engelliler için rehabilitasyon merkezi kurulmalı, yaşlılar için huzur evi kurulmalı, özürlülere verilen kartların tüm Türkiye’de yerel ve hükümet kaynaklarında rahat rahat kullanılabilmesi, bakım evlerinde olan engellilerin maaşının kesilmemesi, işyerlerinde %1’lik olan özürlü kanununu değiştirip, bunu %3’e veya %4’e çıkartılmalı, devlet kadrolarında engelli insanların çalıştırılması, bunlara karşılık Prof. Dr. Mehmet S. Tekelioğlu “Bunların üstesinden geçebilmek için merkezi yönetimin yapması gerekenler var, yerel yönetimin yapması gerekenler ve sivil toplum kuruluşlarının yapması gerekenler vardır. Bunun için bu üç kuruluş birlikte çalışarak Ankara’ya projeler göndererek, yerel yönetimlerden samimi bir şekilde yapılması gerekenleri ortak çalışma ile istemeliyiz. Yapılacakları sistematik hale getirmeliyiz ve bu sorunların üstesinden geliriz.” dedi.

Oluşum Derneği’nin düzenlediği toplantıya da katılan Prof. Dr. Mehmet S. Tekelioğlu bir eğitim kurumuna ev sahipliği yapan derneğe eğitimin ne kadar önemli olduğunu ve eğitimde yaptıkları gelişmeleri anlatan Prof. Dr. Mehmet S. Tekelioğlu” Bizler eğitim seviyemizi geliştirdikçe dünyada sayılı ülkelerin arasına gireceğiz. Eğitim sisteminin önünde öneki engeller var. Bunların değişmesi zaman alır. Sivil toplum kuruluşlarından devlet olarak istediğimiz bütün eğitim sistemini bizden beklenmemeli sivil toplum kuruluşları da eğitilmiş insana destek vererek ülkemizde olan eğitim alanındaki geri kalmışlığı birlikte çözelim. Devlet olarak sizin gibi eğitime yönelik kuruluşları destekliyoruz. Eğitimle ilgili de anayasala sıkıntılarımız bulunmakta bunun üstesinden Avrupa birliğine uyum süreci ile ve yaptığımız anayasa değişikliği ile eğitim de birçok değişiklik yaptık. Önümüzdeki süreçte bir anayasa değişikliği düşünüyoruz, sivil toplum derneklerinin yapım sürecine katılması ve desteklemesini istiyoruz.

Hatay bölgesinde Anavatan ve CHP partilerinden AK parti’ ye katılım toplantısına da katılan Prof. Dr. Mehmet S. Tekelioğlu” Bizler yeni bir siyaset anlayışı geliştirelim ve insanların gönüllerine girmeye çalışalım. Türkiye’nin gelişmesi için gerekeli olan üç şey ise özgürlük, ticaret rekabet, serbestlik ve dış dünya ya açılmadır. Bizler demokrasiye ve insan haklarına yatırım yapıyoruz ve bunların gelişmesi için bütün imkânları kullanıyoruz. Biz insana yatırım yaptık ve potansiyelini geliştirmek için çalışmalarda bulunuyoruz. Demokrasi ile ilgili atığımız adımlar bizi Avrupa birliğinde çok önemli yerlere getirdi. Şunu da unutmayalım Avrupa birliği ile ilgili hala sıkıntılarımız bulunmakta bunların bir kısmı bizden kaynaklanıyor bir kısmı ise Avrupa birliğinin çifte standardından kaynaklanıyor. Bu eksiklikler çalışmalar ile birlikte düzenleniyor. Türkiye’nin hesap verebilirlik denetlenebilirlik konuları gibi sorunları kalmıyor bu da ülkemizin halkına yönelik şeffaflaşmasından kaynaklanıyor” dedi.

Join the discussion