Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu “ Herkesin Yararına Bir Proje ”

Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu “ Herkesin Yararına Bir Proje ”

AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, genç insanlarımızı bir meslek ve iş sahibi olarak hayata ve topluma kazandırmak için çalıştıklarını söyledi.

“İşsizlere iş imkânı yaratılması ve sektörlerin taleplerine uygun nitelikli insan gücü yetiştirilmesi için, meslek kursları düzenlemek üzere Çalışma Bakanlığı İŞKUR Genel Müdürlüğü, MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında “Beceri 10” isimli işbirliği protokolü imzalanarak uygulamaya konulduğunu ifade eden Tekelioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu amaçla UMEM diye ifade ettiğimiz Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim Merkezleri oluşturulmuştur. Bu merkezlerde işsiz gençlerimiz uzman ve tecrübeli hocalardan meslek edinecekler bu arada da sigorta ve iş garantisi imkânlarına kavuşacaklar. Bir bakıma meslek edinmek ve iş dünyasına atılmak eğlenceli bir mahiyete bile dönüştürülmüş olacak.”

Tekelioğlu yürütülen çalışmalarla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Bu program kapsamında Karabağlar Endüstri Meslek Lisesi (EML) ve Bornova Mimar Sinan EML vardı ve her birine 1’er milyon TL ödenek tahsis edilmişti. Alınan son kararlarla bunlara iki EML daha ilave edildi. Çiğli ve Kemalpaşa EML’leri bu program kapsamına alındı. 2011 bütçesi kesinleştiği zaman bunlara da 1 er milyon TL ödenek ayrılacak. Bu ödenekler hem EML’lerin donanımlarının yenilenmesinde ve çağa ayak uydurmasında hem de kursiyerlere verilecek derslerin organize edilmesinde kullanılacak.” Gençlerimiz ve ailelerin bu imkânları iyi değerlendirmeleri tavsiye eden Tekelioğlu, “Tüm Türkiye’de 118 olan bu merkezlerin dördünün İzmir’de olması da ayrıca bir şans ve imkân sunmaktadır. Biz bütün gayretimizle insanımızın beceri, iş ve uğraş edinmesini; elbette bunların sonucunda aşa ve huzurlu bir yaşama kavuşması için çalışıyoruz. İnsanımıza balık tutmayı öğretmek istiyoruz. Bunu elbirliği ile katılımcılıkla, heyecanla, müteşebbis ruhla yapmak durumundayız. Bunu her çevreden insanımızın katkısı, katılımı, dayanışması ile yapacağız, yapıyoruz. Bu proje katkı veren, katılan herkese yarar sağlayacaktır. Onlara ve bu arada projenin tanıtılmasında önemli katkıları olan EBSO yetkililerine teşekkür ediyorum. Başaracağımızdan kuşku duymadığım bu model güçlü, pratik bir örnek oluşturacaktır diye düşünüyorum. Uygulamaya konan programın, şimdiden hayırlı sonuçlar vermesini temenni ediyorum” dedi.

Prof Dr. Tekelioğlu ayrıca kapsamın daha da genişletilmesi için çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

Join the discussion