Tekelioğlu: “Selçuk Önemli Bir Eğitim Merkezi Olacak”

Tekelioğlu: “Selçuk Önemli Bir Eğitim Merkezi Olacak”

17 Şubat Perşembe günü TBMM’de İzmir ve Selçuk için son derece önemli kanunlar çıkarıldı.

‘ÖSYM Başkanlığı yasası görüşmelerinde, yeni kurulan ‘Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin iki eğitim biriminin İzmir’e Selçuk ilçemize açılması karara bağlandı. Bu bilgilerin müjdesini veren Ak Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, “Şubat ayı başında, 9 Eylül Üniversitesi Senatosunun Selçuk’a iki yüksekokul açma kararının ardından çıkan bu kanunla, sevincinin anlatılamaz boyutta olduğunu” söyledi. Bilindiği gibi, 9 Eylül Senatosu 1 Şubat’ta toplanarak, Selçuk’ta, bünyesinde ‘Turist Rehberliği’ ve ‘Mimari Restorasyon’ gibi bölümleri barındıracak bir Meslek Yüksekokulu’nun kurulması kararını YÖK Başkanlığına arz edilmişti.

“Ankara’da Türk Hava Kurumu Havacılık Vakfı tarafından 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin hükümlerine tabi olmak üzere, kamu tüzel kişiliğine sahip “Türk Hava Kurumu Üniversitesi” adıyla bir vakıf üniversitesi kurulduğu bilgisini veren Tekelioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü. “Bizim için önemli olan bu üniversitenin ‘Hava Ulaştırma Fakültesi’ ve ‘Havacılık Meslek Yüksekokulu’ gibi iki çok önemli eğitim biriminin Selçuk’ta kurulacak olmasıdır. Bildiğiniz gibi son zamanlarda Selçuk ilçemiz eğitim alanında büyük açılımlara ve yatırımlara sahip olmaya başlamıştır. Biz bunu önceden bildirerek “Selçuk eğitimde sıçrama yapacak’ demiştik. İşte o kapsamda bir büyük kazanım daha elde ettik. Çok sevinçliyiz. Bundan böyle Selçuklu ve İzmirli hemşerilerimiz daha çok imkân bolluğu içinde bir hayata sahip olacaklar. Bir imkân başka imkânları, fırsatları getirecektir. Selçuk tarım ve turizmin yanı sıra, önemli bir eğitim merkezi olacaktır. Selçuk gittikçe artan, çeşitlenen niteliği ile önemli bir vizyon kazanmaktadır. Bu yönde heyecanımız eksilmeden, durmaksızın çalışıyoruz. Selçuk’un kazanımı bizim kazanımımızdır, mutluluğu bizim mutluluğumuz, başarısı bizim başarımızdır”

Eğitim konusundaki hassasiyeti ve yoğun çabaları herkesçe bilinen Tekelioğlu, “Selçuk ve İzmir için hayal ettiğimiz hamlelere hemşerilerimizin de büyük katkılarla katılacaklarından şüphem yoktur. Çünkü yapılanlar belli bir bütünlük ve katılım içinde amacına ulaşır. Herkese hayırlı olsun” diyerek sözlerini bitirdi.

Join the discussion