Bizlerin Savunduğu Hukukun Üstünlüğü Bununla Birlikte İnsan Haklarına Riayettir

Bizlerin Savunduğu Hukukun Üstünlüğü Bununla Birlikte İnsan Haklarına Riayettir

AK Parti İzmir milletvekili adayı Prof. Dr. Mehmet S. Tekelioğlu Konak ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen seçim çalışmasına katıldı.

Konak ilçe teşkilatının seçim çalışmasının ilk durağı İzmir Üniversitesi oldu. Rektör Kayahan Erçiyeş tarafından kabul edilen Prof. Dr. Mehmet S. Tekelioğlu üniversiteyle ilgili Erçiyeş’ten bilgi aldı. Yeni kurulması beklenen tıp fakültesinin durumunu da soran Prof. Dr. Tekelioğlu “ Bizim sizin çalışmalarınıza destek vermemiz gerek çünkü Türkiye’nin eğitilmiş insana ihtiyacı var. Sizler de eğitime de ki bu gücü artırıyorsunuz. Avrupa ya son gezim de gözlemlediğim, ilerleyen dönemlerde eğitilmiş insana ihtiyaçlarının artacağı yönünde idi. Buna yönelik hazırlanan proje de bazı ülkeleri eğitim alanında geliştirip oradan çıkan eğitilmiş insanları kendi işgüçlerine katmak istiyorlar. Bizim de bu durumu iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Avrupa Birliği’ne girmek istiyorsak eğitim alanına gereken ilgiyi göstermeli ve eğitim sistemimizi Avrupa standartlarına yükseltmemiz gerekiyor. Bu koşulları sağladıktan sonra Avrupa Birliği üye olmamız için bizim kapımızı çalacaktır” dedi.

AK Parti Sosyal İşlerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı Prof. Dr. Nüket Otar tarafından engeliler için düzenlenen geceye de katılan Prof. Dr. Mehmet S. Tekelioğlu engeliler ile tek tek konuşarak durumlarını sordu. Programın başlamasından sonra geceden ayrılan Prof. Dr. Tekelioğlu Konak İlçe teşkilatının düzenlediği ev toplantılarına katıldı. Konak ilçesini Gültepe mahallesinde düzenlenen toplantılarda bölge halkının sıkıntılarını dinleyen Prof. Dr. Tekelioğlu genel olarak burada siyası bir ayrımcılığın olduğunu, tedaş ile ilgili sıkıntıların olduğunu, istihdam sorunun olduğunu ve imar ile ilgili buna bağlı olarak kent dönüşümü ile ilgili sorunları yanıtladı. Sözü alan Prof. Dr. Mehmet S. Tekelioğlu” Eğer birinci Parti isek partimizi lekelememek için diğer partiler hakkında konuşmamız gerekiyor. Halkımızın bize verdiği yükümlülüğü gerektiği gibi kullanıp onlara hizmetlerimizi götürmeliyiz. Bizim yapmamız gereken vatandaşımıza ülkemiz için gördüğümüz ufku anlatmak, sorunlarımız konuşup çözüm üretmek için ortak akıl geliştirmektir. Bizlerin savunduğu hukukun üstünlüğü bununla birlikte insan haklarına riayettir bütün çalışmalarımız bu eksende devam etmektedir. Her geçen gün demokrasi ve insan hakların geliştireceğiz. Sağladığımız istikrar sayesinde bugün, Türkiye üreten, satan ve en önemlisi istihdam eden bir Türkiye haline geldi. Ekonomik anlamda güçlü olmamız sayesinde dünyada gerçekleşen ekonomik krizde dahi gençlerimizi istihdam ettik. Ben burada yaşanan sorunlarla ilgili elimizden ne geliyorsa yapacağım yarın ilk olarak Tedaş’ı arayıp buradaki durum hakkında bilgi verip gerekenin yapılamasını isteyeceğim. Yalnız diğer konularda ulaşabildiğimiz yere kadar bu sorunlarla ilgili çalışmalar yürüteceğiz. Kentsel dönüşüm ise zaten İzmir’de yapmak istediğimiz projelerden birtanesidir.” dedi.

Join the discussion