Tekelioğlu: CHP hizmet üretemez, Kocaoğlu başarısız

Tekelioğlu: CHP hizmet üretemez, Kocaoğlu başarısız

AK Parti, Balçova Termal tesislerinde bir toplantı düzenleyerek, önümüzdeki yerel seçimlerin stratejisini belirleme çalışması yaptı. Yerel seçim 2014 yılında yapılacak olmasına rağmen, Büyükşehir ve diğer ilçe belediyelerini kazanmak isteyen Ak Partililer, işi şimdiden sıkı tutarak temel stratejileri belirleme hususunda istişare toplantıları yapmaya başladı. Ak Parti yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi’nin de katıldığı toplantıda, İzmir Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Tekelioğlu, AK Parti’nin CHP ile işinin olmadığını, kendilerinin CHP’nin zihniyetine karşı olduklarını kaydederek, seçim çalışmalarında dikkat edilecek çok önemli konulara vurgu yaptı.

Aynı zamanda Ak Parti Kurucular Kurulu Üyesi de olan Mehmet Tekelioğlu’nun önerileri, teşkilat yöneticileri ve mensupları tarafından dikkatle izlendi. Seçim çalışmalarını öncekilerde olduğu gibi hizmet anlayışını öne çıkararak ve etik değerlere önem vererek yürütmenin, siyasi kazanımlar adına çok önemli olduğunu ifade eden Tekelioğlu, “CHP’nin hizmet üretemediğini, üretemeyeceğini vurgulamak gerekir” dedi. “Hakaret etmeyeceğiz. Kimseyi küçümsemeyeceğiz ve fertlerle uğraşmayacağız. Muhalefeti bilgiyle donanmış olarak yapacağız. Üslubumuzu bozmadan konuşacağız. Bizim işimiz CHP’nin fertleriyle değil, felsefesiyle; bizim işimiz CHP’nin zihniyetiyledir. İster yerel ister genel iktidarlarında olsun, CHP hizmet üretmede vatandaşı memnun edecek çareler, çözümler üretme noktasında başarılı olamamıştır. Şu anda, güzel ülkemizin özellikle büyükşehirlerinde Ak Parti’nin ve CHP’nin yönetimde olduğu belediyeler kıyas yapılırsa, aradaki hizmet ve anlayış farkı kendiliğinden ortaya çıkar. Bu kıyası herkes yapıyor. Özellikle bu farklı illeri ziyaret etme imkânı bulan hemşerilerimiz; iş bilmez insanların elinde ilgisiz ve çaresiz bırakılan İzmir’e ne kadar yazık edildiğini görüyorlar. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ekibi başarısızdır. Çünkü Aziz Kocaoğlu’nun ekibi diye bir şey yok” diye konuştu.

Toplantıda her ilçenin muhalefet stratejisini oluşturması gerektiği üzerinde duran İzmir Milletvekili Tekelioğlu, “Yerelde iktidarda olan CHP, her anlamda dökülüyor, zaaf içinde ve İzmir’e hizmet vermiyor. Bunun en önemli örneği metrodur. Türkiye’nin en önemli deniz şehirlerinden biri olan İzmir’de deniz ulaşımı imkânı neredeyse hiç yoktur. Büyükşehir kent yenilemede başarısızdır. Eğer ‘Kocaoğlu’nun ekibi’ diye bir şey söz konusu olsaydı bu konularda tamamlanan ve kullanıma sunulmuş hizmetler olurdu. Ama yoktur. Ortada bir başarısızlık vardır.” diyen Tekelioğlu, partililere, “Hepimiz bu hizmetlerin ne olacağına, nasıl olacağına ilişkin projeler hazırlamalı ve her platformda kendimizi iyi anlatmalıyız. Örnek belediyeciliği bizde göreceksiniz diyerek, halkı ikna etmemiz gerekiyor. Önümüzde çok büyük fırsat var. İmkân ve fırsatları iyi kullanmalıyız. Muhalefeti yaparken bilgiyle donanmış olacağız. Hangi hizmetin neresi aksıyor, nasıl yapılır iyi bileceğiz. Metro için hangi tarih verildi, nerelerde aksadı bunları bileceğiz ona göre konuşacağız. Çok büyük sahili olan Bayraklı denizden yararlanmıyorsa biz bunu kalkıp gündeme getirmeyecek miyiz? Neler yapacağız, nasıl çalışacağız, kime ne anlatacağız diye çalışma yapmalıyız. İlçe başkanlarımız kendi ilçelerindeki eksikleri iyi tespit etmeli, eksikleri gidermelidirler”

Join the discussion