Üniversite Sınavları Torbalı’da Yapılacak

Üniversite Sınavları Torbalı’da Yapılacak

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, gelecek yıl üniversite sınavlarının Torbalı’da yapılacağı müjdesini verdi. Binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren sınavlar gelecek yıl ilçede yapılacak.

ÖNCEKİ Gün (25 Mart Pazar günü) Torbalı’ya gelen AK Parti İzmir Milletvekili Profesör Doktor Mehmet Tekelioğlu ve İlknur Denizli, ziyarette kendilerine iletilen bir isteğe 24 saat içerisinde geri döndü. İlçede yıllardır dile getirilen “Üniversite sınavları Torbalı’da yapılsın” isteği nihayet hayata geçiriliyor. Mehmet Tekelioğlu, gelecek yıl üniversite sınavlarının Torbalı’da yapılacağı müjdesini AK Parti İlçe Başkanı Adnan Yaşar Görmez’e verdi.

ANKARA’DA DİLE GETİRİLMİŞTİ

26 bin öğrencinin eğitim gördüğü Torbalı’da, son yıllarda en çok dile getirilen sorunların başında, ehliyet ve üniversite sınavlarının ilçe dışında yapılması geliyordu. Torbalı’nın yanı başındaki Tire’de bile yapılan bu sınavların, ilçede yapılmaması üniversite ve şoför adaylarının zaman kaybına neden oluyordu. AK Parti İlçe Teşkilatı ve Torbalı Ticaret Odası öncülüğünde, ilçedeki oda başkanları tarafından sık sık Ankara bazında gündeme getirilen bu sorunlarından biri, geçtiğimiz yıl AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu’nun girişimleri ile çözülmüştü. Ehliyet sınavları 2 Temmuz 2011 yılından bu yana Torbalı’da yapılıyor. Bir müjdede de üniversite sınavları için geldi.

24 SAATTE GERİ DÖNDÜ

ÖNCEKİ gün İlknur Denizli ile birlikte Torbalı’yı ziyaret eden Tekelioğlu, İlçe Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in istekleri arasında ilk sırada yer alan “Üniversite sınavı Torbalı’da yapılsın” talebi için 24 saat geçmeden geri döndü. Salı günü akşam saatlerinde Görmez’i arayan Tekelioğlu: “Üniversite sınavları gelecek yıl Torbalı’da yapılacak” müjdesini verdi. Bu müjde, ÖSYS kapsamında yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girecek olan öğrencileri ve ailelerini yakından ilgilendiriyor. 1 Nisan Pazar günü YGS’ye girecek olan öğrenciler, son defa İzmir’e veya civar ilçeye gitmek zorunda kalacak. AK Parti İlçe Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Tekelioğlu’na ilçe halkı adına teşekkür ederek: “Bir sorunumuzu daha çözmüş olmanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

Kaynak : Büyük Torbalı Gazetesi

Join the discussion