Uluslararası Yaz Kampı – Gençlik ve Politika

Uluslararası Yaz Kampı – Gençlik ve Politika

Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Projesi çerçevesinde Uluslararası Yaz Kampı programını Gençlik ve Politika konulu toplantılarla gerçekleştirdik. Açılış konuşmasını TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve Proje Lideri olarak ben yaptığım toplantı oldukça verimli geçti.

Açılışta Estonyadan Milletvekili ve Türk Dostluk Grubu Başkanı Kadri Simson ve TBMM’nin en genç milletvekili olarak AK Parti İstanbul Milletvekili Bilal Macit konuştu.

Daha sonra Gençlik ve Politika genel başlığı altında çeşitli konuşmalar yapıldı. AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce konuştular. Pek çok yabancı milletvekili, sivil toplum mensubu, kamu kuruluşlarından ilgililer ve akademisyenler konuşmalar yaptılar.

Salı günkü konuşmalardan sonra misafirlerimizi Boğazda tekne turuna çıkardık. Biraz da bizim lezzetlerin tadına varsınlar istedik.

Çarşamba Edirnedeydik. Programın Edirne ayağı iki oturumdan oluşuyordu. Açılış konuşmasını yapıp bir oturumu yönettiğim toplantının diğer oturumunu ise Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli yönetti. Edirne’deki sivil toplumun ne kadar canlı olduğunu bu topantı vesilesi ile görmüş oldum.

Toplantılar için bulunduğumuz Edirne’ de Bu yılki Kırkpınarı kaçırdık. Ama olsun, Kemal Değirmendereli sağolsun, misafirlerimiz için bir mini Kırkpınar tertiplemiş. Güreştiler bizim için. Sonunda da bu fotografı çektirdik. Bütün yabancılar pehlivanlarla fotograf çektirmek için sıraya girdiler.

İlk iki günün programında daha çok, gençleri nasıl olur da politikanın içine çekeriz, bunu tartıştık. Diyalog geliştirmede gençlerin rolü ne olmalıdır sorusuna cevap aradık. Kültürlerarası diyalog da konularımızdan biriydi. Son günün konusu Sosyal Medya ve Gençlik başlığını taşıyordu. Burada Serdar Kuzuloğlu konuşsun diye düşünmüştük. Arkadaşlar aradılar. 5000 lira istemiş. Projenin bütçesi ancak …2000 liraya müsait demişler. Olmaz demiş, kuruş aşağı inmemiş. Arkadaşlarım ” Olayın biraz da prestij tarafı var, Türkiyenin AB ülkeleri nezdindeki durumu söz konusu, TBMM ‘nin bir faaliyeti bu” dedilerse de anlaşma sağlanamamış. Anladım ki bazıları için paranın dışında bir değer yok. Üzüldüm. Ama onun yerine iki değerli arkadaşımız bizimle bu konuyu tartıştı. Kadir Has üniversitesinden İsmail Hakkı Polat ve Bilgi Üniversitesinden Ercüment Büyükşener. Sosyal Medyaya ait ne çok bilmediğimiz husus varmış.
 
Program Dolmabahçe ve Sultanahmet ziyaretiyle sona erdi. Son gün programına genç milletvekillerimizin ilgisi büyüktü. CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay’da bizlerle birlikte oldu.
Edirne programında başta Selimiye ziyareti olmak üzere pek çok etkinlik vardı. Selimiye zarafeti, mekan rahatlığı, akustiği, verdiği huzurla Osmanlı Medeniyetinin haşmetini ortaya koyan muazzam bir eser. Şairin dediği gibi, “Yalnızca taştan bir abide değil” .
 
 
Join the discussion