Dostlarla İftar Sofrasında

Dostlarla İftar Sofrasında

Benim İzmire yerleşmeden önce tanıdığım arkadaşlarımdan ikisi ile beraberdim Perşembe iftarında. Raşit Ürper’le 1970’lerin hemen başında İstanbulda öğrencilik yıllarımda tanışmıştım. Biz İstanbul MTTB’de çalışırken Emin Kılavuz İzmir MTTB’nin kılavuzluğunu yapıyordu. Emin Kılavuzla birlikte Raşit Beyi arayıp iftara geliyoruz dedik. Ayaskentte program var, beklerim dedi Başkan. Hay hay deyip koyulduk yola. Önce Bergama İlçe Başkanlığında soluklandık. Sonra hep beraber Ayaskent’e gittik. İftar öncesi meydanda biraz sohbete koyulduk.

Ayaskent’in meydanında kurulmuştu masalar. Her şey disiplin altında cereyan ediyordu.  İki noktadan yapılan yemek dağıtımı hiç bir kargaşaya meydan vermeden gerçekleşti. İzmirden beraber gittiğimiz ben, Emin Kılavuz, Nazmi Kalyoncu, Turan Erdoğan, Ahmet Zengin ve elbette Raşit Ürper sıraya  girip tepsilerimize yemeklerimizi aldık ve masaya geçtik. Fotografta çok belli değil ama dört ya da beş sıra vardı.

İftardan sonra gelsin çaylar deyip meydandaki kahvesine kurulduk Ayaskent’in. Koyu bir sohbet başladı. Domates, pamuk, terör, dış politika derken herşeyi konuştuk.İlçe Başkanımızın ve Belde Başkanımızın misafir severliğine diyecek yok. Göçbeyli Belediye Başkanımıza da teşekkür borçluyuz. Bergama Kadın Kolları çalışkanlığıyla kendini belli etti. Eve girdiğimizde gece yarısını çoktan geçmiştik.

Join the discussion