Nasıl Bir Üniversite Hayal Ediyoruz

Nasıl Bir Üniversite Hayal Ediyoruz

Katip Çelebi Üniversitesi büyüyor, gelişiyor. Aynı apartmanda oturduğumuz Rektör Galip Çelebi ile (şey, özür dilerim Galip Akhan ile) sık sık görüşsem de uzun zamandır Çiğli Kampüsünde ziyaret edememiştim. Bu kampüsü Üniversiteye kazandırabilir miyiz diye çalışmıştım vaktiyle. Henüz kuruluş kanunu çıkmadan bu eski yaprak tütün işletmesini gezip görmüştüm. O zamanki yıkık dökük binaların hemen hepsi elden geçirilmiş, ferah sınıflar oluşturulmuş, ağaçlar ve yeşil alanlar insanın içini açar hale gelmiş. Bunlar mevcut durumu kısaca özetliyor belki, ama asıl hedef bu kampüsü yeni binalarla da süslemek. Prof.  Galip Akhan, nasıl bir Kampüs hayal ettiklerini maket üzerinde anlattı bana.

Katip Çelebi Üniversitesinde yabancı dil öğretimine büyük önem verileceği lisan laboratuarından belli. Ulaştırma Bakanlığının katkılarıyla kurulan laboratuarlar, modern dil öğretim yöntemleri ile yeni öğrencilerini bekliyor. Yabancı dil bölümündeki arkadaşlara takıldım, dedim ki ben ortaokul ve lisede altı yıl, üniversitede 4 yıl lisan eğitimi aldım, orada öğrenemedim. Daha sonra bu iş için ne kadar vakit ve para harcadım.  Bu yöntemleri değiştirdiniz mi? Hiç merak etmeyin dediler, bize bir yıl yeter öğretmek için. Garantimiz var. İnşaallah dedik, gülüştük.

Üniversitede yeni bölümlerin laboratuvarları da oluşuyor. Su Ürünleri Fakültesinin balık yetiştirme havuzları tam teşkilat faaliyette. Yumurta dolaplarını gördük. Yumurta çıkan yavru balıkların  büyümesinin beklendiği havuzlar ilginç. Mini mini o yavru balıklar büyüyüp bizim soframıza geleceklermiş. Bekleyeceğiz ne yapalım. Sağolsunlar, Fakülte hocaları balıklar büyüyünce haber veririz dediler. Gidip balık yersem, size söz, burada yazacağım. Balık havuzlarının bulunduğu laboratuarın önünde bir de fotograf çektirelim dedik.

Katip Çelebi Üniversitesi kendi kampüsüyle yetinmemiş. Çiğli’de Diş Hekimliği Fakültesi için ayrı bir yerleşke oluşturmuş. Burada çok modern bir klinik kurmuşlar. Fotograftaki maketi göstererek, öğrenciler bu maketler üzerinde öğreniyorlar her şeyi dediler. Sonra da bir espri yaptılar. Eskiden bu işler hasta üzerinde öğrenilirdi demesinler mi? Ben de çok gittim vaktiyle diş hekimliği fakültelerine,  öğrencilere çok yardımcı oldum dedim artık, ne diyeyim.

Join the discussion