Tekelioğlu: “Duyarlığımız İnsanımızı Bütünleştirmeye Dönüktür”

Tekelioğlu: “Duyarlığımız İnsanımızı Bütünleştirmeye Dönüktür”

“Sıkıntılarımızın giderilmesi hususunda epey ilerleme kaydettik. Bütün bir Türkiye olarak bir büyük buluşma, kaynaşma, tanışma, konuşma, kucaklaşma dönemi yaşadık yaşıyoruz.”

Ak Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, yine İzmir’de faaliyetlerini sürdüren roman vatandaşlarımızın bazı sivil toplum kuruluşlarının başkan ve üyelerini makamında kabul etti. Sorunlarını anlatmak, birlikte çözüm üretme ve arayışında bulunmak için, İzmir Romanlar Federasyonu Başkanı Cemal Bekle ve Yenişehir Roman Derneği Başkanı Ali Yangır öncülüğünde gelen heyet, Federasyon Genel Sekreteri Metin Özçeri, Tire Roman Derneği Başkanı Hasan Karabacak, Federasyon Kadın Masası Başkanı Nazlı Kurt, Karabağlar Roman Derneği Başkanı Merkez Demir’den oluşuyordu.

Mehmet Tekelioğlu’nun sorunlarına, öteden beri son derece duyarlı, babacan ve çözüm odaklı yaklaştığını, ona kendilerini çok rahat ifade ettiklerini söyleyen misafirler, daha iyi bir aile, daha iyi bir toplum ve çevre için taleplerini ilettiler. Bu kapsamda Ak Parti İzmir milletvekili ve AB Uyum komisyonu Başkanı Prof Dr. Mehmet Tekelioğlu’na bir de dosya verildi. Roman dernekleri temsilcileri Tekelioğlu’ndan memleket ve millete daha faydalı yurttaş olma amaçları doğrultusunda, öncelikle bilinçli, ahlaklı, kültürlü bireyler olmak ve aileler oluşturmak mecburiyetinde olduklarını, bu amaçla projeler hazırladıklarını ifade ettiler. “Temsil ettiğimiz roman vatandaşlarımızın konut meselesinin çözülmesi bizi mutlu edecektir.” diyen Federasyon Başkanı Cemal Bekle “Ayrıca işsizlik sorunumuz istihdam yaratıcı projelerle aşılabilir. Uyuşturucu ile mücadeleyi çok önemsiyoruz. Maalesef uyuşturucu alışkanlığı çağımız insanının en önemli sorunu. İnsanın maddi manevi değerlerini yok ediyor. Çevremizde uyuşturucu ve başka gayrimeşru faaliyetlerle ilişkili olarak acı olaylar yaşanmaktadır.” diyen Bekle, bu konularla daha etkili mücadele edilmesini çok önemsediklerini, ifade etti.

Tekelioğlu, kısa tuttuğu konuşmasında bu ziyaretin kendisini duygulandırdığını söyledi ve teşekkür etti. Roman vatandaşlarımızın sorunları ile yakından ilgilendiğini, bu sorunları her fırsatta ve platformda gündeme getirdiğini ifade etti. “Sıkıntılarımızın giderilmesi hususunda epey ilerleme kaydettik. Bütün bir Türkiye olarak bir büyük buluşma, kaynaşma, tanışma, konuşma, kucaklaşma dönemi yaşadık yaşıyoruz.” diyen Tekelioğlu şunları ifade etti: “Biz AK Parti olarak farklılığımızın zenginlik olduğu, olması gerektiği anlayışından hareket ederek bir duyarlık ortaya koyduk. Duyarlığımız insanımızı bütünleştirmeye dönük oldu, ayrıştırmaya dönük olmadı. Bu yaklaşım ve programımız insanımızda tam ve gerçek karşılığını buldu. Bu konuda Roman vatandaşlarımız iyi bir örnektir. Geliştirdikleri anlayış ve çözüm arayışlarıyla işte şimdi, şurada yaptığınız gibi bize yardımcı oluyorsunuz. Ne güzel değil mi? Çünkü kendisine faydalı olamayan insana başkası faydalı da olamaz. İstese de faydalı olamaz. Buraya gelip kimi güzel işler için önce kendi beceri ve iradenizi ortaya koyup, sonra bu konuda bizden destek istemeniz ne güzel! Bu işler karşılıklı anlayışla, yardımlaşma ile çözülür. Bu iyi ve güzel amaçlar güden, sonuçlarının hayırlı olacağından kuşku duyulmayacak çabalarınızdan dolayı sizleri kutlarım. Biz meseleleri insan ve konuşma odaklı çözdük, çözmek istiyoruz. Sizin ilginizi, hassasiyetinizi dikkate almayan bir yaklaşım başarılı olamaz, bizim dönemimize kadar olamadı da.”

İzmir’in valisinin değiştiğini hatırlatan Mehmet Tekelioğlu, konuşulan sorunları, özellikle uyuşturucu ile mücadele taleplerini en kısa zamanda yeni valimizle de konuşacağını bildirdi. Bu vesile ile İzmir’e atanan yeni vali’ye görevinde başarılar diledi. Mecliste Ak Parti Grup toplantısına katılarak Sayın Başbakanı da dinleme imkânı bulan misafirler, görüşme sonrasında, daha iyi bir aile ve toplum projeleriyle ilgili görüşme yapmak üzere Aile ve Toplum Politikaları Bakanlığı’na gittiler.

Join the discussion