Tekelioğlu: “Önemli Olan Büyük Fotoğrafı Görmek”

Tekelioğlu: “Önemli Olan Büyük Fotoğrafı Görmek”

Bornova Bizim Gazete’yi ziyaret den AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu Sultan Güngör’ün sorularını cevaplandırdı. Seçim sürecini değerlendiren Tekelioğlu, genel politika üzerinden siyaset yapmayı bırakıp yapılan hizmetler üzerinden konuşmaların yapılmasını söyledi.

mehmet1

Öncelikle Sayın Vekilim gazetemize hoş geldiniz. 30 Mart yerel seçimlere az bir süre kaldı. Seçim sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yerel seçimler, yerel seçimler üzerinden konuşulmalıdır. Daha çok hizmet üzerine konuşulup belediye başkanlarının neler yapıp neler yapmadığı tartışılmalıdır. İzmir genelinde daha çok genel politika üzerinden tartışmalar yapılıyor. Binali Yıldırım ortaya çok önemli projelerle çıktı. Genel politika zaten belli. İzmir için ne hayal ediliyor İzmir için ne düşünülüyor bunların konuşulması gerekiyor. Yıldırım İzmir için neler projelendirdiğini ortaya koydu. Fakat rakipleri bu projelerle yarışamayacakları için hep genel politika üzerinden saldırı yapıyorlar. Daha çok İzmir için yani yerel politika ile konuşulması gerekiyor. Belediye başkan adayları ve meclis adaylarımız İzmir için canla başla çalışıyorlar. Binali Yıldırım şimdiye kada hiç kullanılmayan İzmir Körfezini nasıl kullanacağımızı proje halinde ortaya koydu.

Binali Yıldırım İzmir İçin bir şans diyebilir miyiz?

İzmir için büyük bir fırsat ve bir şans tabi ki. İzmir bunu değerlendirmeli. Yıldırım İzmirlilerin karşısına çıktı ve neler düşündüğünü söyledi. Hem şimdiye kadar Türkiye’de bakanlığı süresince çok önemli işlerin altına imza atmış olduğunu nasıl başarılı işler yaptığını herkes biliyor. Bunun üzerine de İzmir için düşündüklerini koydu ortaya. Siz de biliyorsunuz 9 başlık altında topladı projelerini. Çevre İzmir, Ekonomi İzmir’i vs. gibi başlıklar altında projelerini dillendirdi. Dolayısıyla bunları hemen projelendirip bin 414 tane hem başlanabilecek projeler sundu. Bundan sonra daha çok bunların açıklanmasını ve bunlarla ilgili düşüncelerin dillendirilmesini arzu ediyoruz.

İzmir’in CHP’nin kalesi olduğu söyleniyor ve yıllardır CHP’li belediye tarafından yönetiliyor. Sizce bu seçimde AK Parti kaleyi fetheder mi?

Hiç de CHP’nin kalesi olduğunu düşünmüyorum. 2009 seçimleri dünyada ekonomik krizin çıkmak olduğu bir dönemde meydana geldi. O kriz tüm dünyayı ve Avrupa’yı o kadar etkilemişti ki, ülkedeki insanlar bu krizden etkileneceklerini düşündüler. 2008 yılında biliyorsunuz AK Parti’yi kapatma davası açıldı. Bütün bu etkilerle 2009 çok olağan üstü bir seçimdi. Normal şartlarda yapılmış bir seçim değildi. Şimdiki şartlar çok daha farklı. İzmir için çok iddialıyız. Hizmetlerimizi yapacaklarımızı anlatıyoruz. İnsanların İzmir’in şu anki durumunu başka şehirlerle karşılaştırmasını isterim. Eğer durumdan memnunsalar kendi bilecekleri iş. Biz bu insanların önüne bir alternatif koymakla yükümlüyüz. İzmir’de Binali Bay, İzmir’de İlhan Kaya aday oldu. Çok değişik yüzlerle ve projelerle İzmirliyi uçurmaya hazır bir kadro ortaya çıktı. Dolayısıyla çok iddialıyız birçok yerde tabi ki seçimi kazanacağımızı düşünüyoruz. Binali Bey’le bir ödevimizi tamamladık şimdi ödev sırası İzmirlilerde.

Join the discussion