MÜSİAD Ahlaklı Duruşun Göstergesidir

MÜSİAD Ahlaklı Duruşun Göstergesidir

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi 20. Olağan Genel Kurulunu İzmir’in önemli siyasi, ekonomik, bürokratik ve sivil hayatın temsilcilerinin katıldığı görkemli bir toplantı ile gerçekleştirdi. MÜSİAD İzmir üyeleri mevcut başkan Ümit Ülkü ve yönetimine devam dediği kongrede güven tazelendi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği 20.Olağan Genel Kurulu toplantısını Hilton Otelinde gerçekleştirdi. Toplantıya İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir milletvekilleri Mehmet Tekelioğlu, Rıfat Sait, İlknur Denizli, Genel Merkez Teşkilatlanma Komisyonu Başkan Yardımcısı Soner Meşe, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Abdurrahman Çabuk, bölge ve il müdürleri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Örnek Olacağız

Kongrede konuşma yapan MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, MÜSİAD İzmir’i Türkiye genelinde örnek alınacak noktalara getireceklerini söyledi. Ülkü, “Tecrübelerimiz, birikimlerimiz ve teşebbüslerimiz ile her zaman kararlı adımlar atacağız. Üyelerimiz arasındaki dayanışmayı geliştirmek ve kendi içinde sağladığı bu birlik ve beraberlik ruhuyla ülkemizin maddi ve manevi yönden gelişmesine katkıda bulunmayı temel ilke haline getiren MÜSİAD İzmir Şubesi olarak 2015 yılı içinde genel merkezimizin çalışmaları ışığında çok önemli projelere imza atmaya hazırlanıyoruz” dedi.

MÜSİAD İzmir olarak projelerinin hızla devam ettiğini ifade eden Ülkü, “MÜSİAD İzmir üyeleri arasından birbirinden değerli 69 girişimciyi bir araya getirerek,  ana hedefi eğitim ve öğretim hizmetlerini gelenek ve görenekler ışığı altında çağdaş ölçütler doğrultusunda yürüten Derece Özel Eğitim Yayıncılık San. Tic. Anonim Şirketini hayata geçirdik.

Açılacak yeni okul ile bilginin bir parçası olacağız. 2015-2016 yılında eğitim ve öğretim hayatına başlayacağız. Bu yıl hizmete sunacağımız okulumuz eğitim sektöründe yapacağımız çalışmaların sadece bir halkası. Lise seviyesinde eğitim verecek yapıya ulaştığımızda ise bir sonraki hedefimiz ülkemizin en önemli üniversitelerinden birinin temelini atmak olacaktır” dedi.

Yeni dönemin MÜSİAD İzmir için bir şaha kalkış olacağını söyleyen Ülkü, “Ulusal değerleri özümseyip bütünleştirip, bunların ışığında yeni değerlerin geliştirilmesinde model olacağız. Bilim, kültür, sanat ve spor etkinliklerine, ulusal ve uluslararası düzeyde katılmak ve bu etkinliklerde başarılı olmak öncelikli hedeflerimizdendir. Üniversitenin yanı sıra özel eğitim merkezlerinin de kurulumu için çalışmalar başlattık. Bu çalışmalar ışığında özellikle ülkemiz ekonomisinde büyük ihtiyaç duyulan ara eleman sıkıntısı da nitelikli eleman yetiştirilerek ortadan kalkacaktır” dedi.

İzmireform Dergisi yayınlandı

MÜSİAD İzmir Şubesi olarak göreve geldiğinden beri üyelerinin gerek kendi aralarındaki bağı güçlendirmek, gerekse MÜSİAD İzmir’e Türkiye ve dış dünyanın kapılarını açmak üzere çaba harcadıklarını söyleyen Ülkü, “İzmir Reform dergimizin ilk sayısını bugün sizlerle buluşturmaktan büyük gurur duyuyoruz.  Ayrıca birbirimizi daha iyi tanımamız, iletişim kanallarımızı tam olarak ortaya koymamız açısından büyük önem taşıyan Aile Albümümüzün de çalışmaları devam etmektedir. Kısa süre içinde albümümüzü de sizlerle paylaşacağız. Aile albümüz yıllarca masanızın üzerinde sizlere büyük fayda sağlayacak bir kaynak olarak yerini alacaktır. Yeni üyelerimizin katılımıyla her geçen gün büyüyen İzmir şubemizin yönetim binasını çok kısa bir süre sonra yeni yerinde hep birlikte faaliyete geçirmenin gururunu da yaşayacağız” dedi.

Tekelioğlu: MÜSİAD Ahlaklı Duruşun Göstergesi

Daha sonra kongrede konuşan İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, MÜSİAD’ın acımasız ekonomik sistem içinde ahlaklı anlayışın temsilcisi olduğunu ifade etti.  Tekelioğlu, “MÜSİAD’ı yıllarca İstanbul sermayesine hapsolmuş ülke ekonomisinin Anadolu’ya açılan aslanları olarak görüyoruz.  MÜSİAD bu ülkenin geleceğinin teminatıdır. MÜSİAD helal olanla yasal olanı örtüştürme anlayışına sahip bir kuruluştur. İzmirli bir vekil olarak MÜSİAD İzmir’i yakın olarak takip etmekteyim. Böyle güçlü kuruluşun daha çok gündemde olması gerekiyor” dedi.

Vali Toprak: İş Dünyasını Tabana Yaydınız

Kongrede son olarak konuşma yapan İzmir Valisi Mustafa Toprak,  girişimciliğin ve inovasyonun önemine değindi. Toprak, “Sizler sermaye, sanayi ve iş dünyasını iş adamı olarak tabana yaydınız. Halkla birlikte, halkın içinden üretim gücünü çıkarıyorsunuz ve ülkemize değer katıyorsunuz. MÜSİAD olarak ülkemizi daha iyi noktalara getirmek için çalışıyorsunuz, sizlerle iftihar ediyorum” dedi.

Divan Başkanlığını Cemal Öztürk’ün yaptığı toplantıda yeni üyelere rozet töreni yapıldı. Tek liste ile girilen kongrede Ümit Ülkü güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Ümit Ülkü Başkanlığındaki yeni Yönetim Kurulu Üyeleri; Galip Atar, Cüneyd Dayhan, Ünal Soytekin, A.Kadir Uçar, Ahmet Ayakdaş, Aslan Bilgi, Sedat Bay, Onur Akgün, Erhan Ünver, Nursevim Sözcüer Çeler, Mustafa Can, Gerçek Tekin, Mustafa Alkan, Yusuf Aydın, Tanfer Kemerli, M. Nihat Aydın, Halil Demirdöven, Ergin Aktaş, Dr. Mustafa Yaşar, Mehmet Zeki Bulut, Ayhan Barkın, Abdullah Büyükkutlu, İlker Başgül, Uygar Birgili seçildi.

Denetleme Kurulu Üyeleri ise Fatih Toksal, Veli Gürler, Abdullah Bakar, Veysel Güldoğan, Sevinç Özel, Serdar Aydoğan’dan oluştu.

Join the discussion